Citron och rosmarin ger en fräsch smak åt dessa färsbiffar. Det går även bra att blanda i fläskfärs eller byta ut älgfärsen mot nöt- eller lammfärs.
Mängd: 4 portioner
Till servering:
Potatiskompott med rucola:
Blanda havregryn och mjölk, låt stå 5 min. Blanda färs med salt och peppar. Rör ner ägg, rosmarin, citron, vitlök och havreblandningen. Låt blandningen vila 5 minuter. Skär ost och skinka i 8 bitar. Platta ut färsen till 8 rundlar, fyll med ost och skinka och vik ihop till biffar. Var noga med att försluta skarvarna så att osten inte sipprar ut. Stek biffarna gyllene i smör tills köttsaften som tränger upp är nästan genomskinlig, ca 4 min per sida. Servera med potatiskompott och matyoghurt.
Potatiskompott:
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Värm mjölken med vitlöken. Häll av vattnet från potatisen. Stampa sönder bitarna med potatisstöt. Vispa ner mjölk, vitlök och smör. Vänd ner rucolan. Smaka av med salt och peppar.
Recept: Susanne Jonsson från "Det vilda köket" TV4 Västerbotten