Till Norrmejerier startsida
Gösfärsbullar i nässelsås

Gösfärsbullar i nässelsås

Tänk att det är så himla enkelt att göra något så här gott!

Mängd: 4 portioner

5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 400 g gösfilé eller annan vit fiskfilé
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 ask minitomater

nässelsås:

  • 1/2 l nässlor eller annat kryddgrönt
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. När man gör fiskfärs är det viktigt att alla ingredienser är ordentligt kalla. Mixa först fisk och salt i en matberedare. Fortsätt sedan med ägg och grädde. Forma ägg av färsen och lägg i en smörd ugnsfast form. Häll på en bottenskyla fiskbuljong. Täck med folie och sätt in i ugnen 20-25 minuter. Låt tomaterna steka med de sista minuterna. Doppa nässlorna i kokande vatten och krama ur dem. Mixa med grädde och buljong. Koka upp och smaka av. Servera färsbullarna med nässelsås, ris och broccoli.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.