Till Norrmejerier startsida
Gratinerade spenat- och räkcrêpes

Gratinerade spenat- och räkcrêpes

Mängd: 4 portioner

4/5
(21 röster)

Ingredienser

  • 4 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 2 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 rivna morötter
  • 1 msk smält Norrmejerier Smör
  • 1 dl crème fraiche Vitlök
  • 250 g skalade räkor
  • 2 tsk currypulver
  • 4 dl färsk spenat
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • salt och peppar

Gör så här

Vispa mjölk, ägg, mjöl och salt. Tillsätt morötterna och smöret. Stek små crêpes i lite smör på medelhög värme. Sätt ugnen på 200°. Blanda crème fraiche med räkor och curry. Smaka av med salt och peppar. Lägg ett par spenatblad och en klick fyllning på varje crêpe och rulla ihop. Lägg i en ugnsfast smörd form. Strö över ost och gratinera i ugn tills osten blivit gyllenbrun. Servera med sallad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer