Till Norrmejerier startsida
Gratinerade spenat- och räkcrêpes

Gratinerade spenat- och räkcrêpes

Mängd: 4 portioner

4/5
(21 röster)

Ingredienser

  • 4 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 2 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 rivna morötter
  • 1 msk smält Norrmejerier Smör
  • 1 dl crème fraiche Vitlök
  • 250 g skalade räkor
  • 2 tsk currypulver
  • 4 dl färsk spenat
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • salt och peppar

Gör så här

Vispa mjölk, ägg, mjöl och salt. Tillsätt morötterna och smöret. Stek små crêpes i lite smör på medelhög värme. Sätt ugnen på 200°. Blanda crème fraiche med räkor och curry. Smaka av med salt och peppar. Lägg ett par spenatblad och en klick fyllning på varje crêpe och rulla ihop. Lägg i en ugnsfast smörd form. Strö över ost och gratinera i ugn tills osten blivit gyllenbrun. Servera med sallad.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer