Till Norrmejerier startsida
Gratinerade spenat- och räkcrêpes

Gratinerade spenat- och räkcrêpes

Mängd: 4 portioner

4/5
(24 röster)

Ingredienser

  • 4 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 2 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 rivna morötter
  • 1 msk smält Norrmejerier Smör
  • 1 dl crème fraiche Vitlök
  • 250 g skalade räkor
  • 2 tsk currypulver
  • 4 dl färsk spenat
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • salt och peppar

Gör så här

Vispa mjölk, ägg, mjöl och salt. Tillsätt morötterna och smöret. Stek små crêpes i lite smör på medelhög värme. Sätt ugnen på 200°. Blanda crème fraiche med räkor och curry. Smaka av med salt och peppar. Lägg ett par spenatblad och en klick fyllning på varje crêpe och rulla ihop. Lägg i en ugnsfast smörd form. Strö över ost och gratinera i ugn tills osten blivit gyllenbrun. Servera med sallad.