Till Norrmejerier startsida
Gratinerade spenat- och räkcrêpes

Gratinerade spenat- och räkcrêpes

Mängd: 4 portioner

4/5
(32 röster)

Ingredienser

  • 4 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 2 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 rivna morötter
  • 1 msk smält Norrmejerier Smör
  • 1 dl crème fraiche Vitlök
  • 250 g skalade räkor
  • 2 tsk currypulver
  • 4 dl färsk spenat
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • salt och peppar

Gör så här

Vispa mjölk, ägg, mjöl och salt. Tillsätt morötterna och smöret. Stek små crêpes i lite smör på medelhög värme. Sätt ugnen på 200°. Blanda crème fraiche med räkor och curry. Smaka av med salt och peppar. Lägg ett par spenatblad och en klick fyllning på varje crêpe och rulla ihop. Lägg i en ugnsfast smörd form. Strö över ost och gratinera i ugn tills osten blivit gyllenbrun. Servera med sallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.