Till Norrmejerier startsida
Örtkryddad fläskfilé med potatisgratäng

Örtkryddad fläskfilé med potatisgratäng

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(55 röster)

Annons

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1-2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1-2 vitlökklyftor
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 1 kg fläskfilé
  • 1 dl finhackad färsk timjan
  • salt, peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen. Lägg den i en smörd form och slå på grädde och mjölk. Pressa vitlöksklyftorna och blanda ner. Salta och peppra. Strö på ost och grädda ca 45 minuter. Bryn under tiden köttet i en panna på spisen. Krydda runt om med salt och peppar. Sätt in filén i ugnen och stek i ca 20 minuter. Tag ut filén. Rulla den i hackad timjan i ett smörpapper. Låt den vila ett par minuter invirad i smörpappret innan du skär upp den. Servera tillsammans med gratängen och en grönsallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.