Till Norrmejerier startsida
Ostgratinerade älgfärsbiffar

Ostgratinerade älgfärsbiffar

Mängd: 4 portioner

4/5
(50 röster)

Ingredienser

  • 500 g älg- eller nötfärs
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk finhackad timjan
  • 4 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g haricot verts
  • 12 cocktailtomater, halverade
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk konc. viltfond
  • 3 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 dl riven Västerbottensost®

Gör så här

ätt ugnen på 200°. Finhacka löken och fräs den i smör tills den är mjuk och genomskinlig. Blanda lök, färs, timjan, ströbröd och ägg. Salta och peppra. Koka haricôtes verts i lättsaltat vatten. Lägg dem och tomaterna i en ugnsfast form. Lägg på några klickar smör. Salta och peppra. Stek biffarna i smör tills de fått fin färg och lägg dem sedan i en ugnsfast form. Vispa ur pannan med fond och grädde och häll över biffarna. Strö på ost och gratinera i ugn ca 10 min. Sätt in grönsakerna i ugnen ca 10 min tills de är varma och har fått lite färg.
Servera biffarna med sås, kokt potatis och grönsaker. Dekorera gärna med timjan.



Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.