Till Norrmejerier startsida
Ugnsbakad vårlök med citrongrädde

Ugnsbakad vårlök med citrongrädde

Vegetarisk rätt på buffébordet som även passar som tillbehör till kött och kyckling.

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 1/2 dl cashewnötter
  • 2 knippor vårlök eller 1 knippe färsk gul lök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Pastagrädde
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 50 g riven Västerbottensost

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna. Koka vårlökar eller klyftad gul lök i några minuter i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka. Smörj en ugnsfast form med smör. Blanda pastagrädden med rivet citronskal. Lägg vårlökarna i formen och häll över grädden.Toppa med ost och cashewnötter. Salta och peppra. Gratinera i ugn i ca 5 minuter tills osten smält och fått lite färg.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott