Till Norrmejerier startsida
Vegetarisk Carpaccio med hyvlad Västerbottensost®

Vegetarisk Carpaccio med hyvlad Västerbottensost®

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(21 röster)

Ingredienser

  • 4 gul- eller rödbetor
  • 4 msk pumpakärnor eller pinjenötter
  • 100 g Västerbottensost®
  • 3 msk rapsolja
  • flingsalt och peppar från kvarn

Gör så här

Koka gulbetorna i saltat vatten tills de är nästan genomkokta. Låt svalna, skala och skiva tunt. Rosta pumpakärnorna i torr panna på medelhög värme. Lägg ut gulbetsskivorna i ett lager på fyra tallrikar. Droppa lite rapsolja, strö över rostade pumpakärnor och hyvla Västerbottensost® över gulbetorna. Strö på flingsalt och nymalen svartpeppar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.