Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 liten rotselleri
  • 4 morötter
  • 1 päron
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 pkt lasagneplattor
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • 5 dl Norrmejerier Pastagrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Hyvla zucchini och aubergine på längden med en osthyvel. Skär rotselleri, morot och päron i tunna skivor på längden. Stöt rosmarin i en mortel. Varva grönsaker, rosmarin, vitlök, pastagrädde och lasagneplattor i en smörd ugnsfast form. Lägg lasagneplattor överst och toppa med pastagrädde. Strö över ost och grädda i ca 40 min eller tills lasagnen känns klar med en provsticka. Servera gärna lasagnen med en sallad med paprika och rostade pinjenötter. Tips! Lasagnen går utmärkt att förbereda och värma i ugn eller microugn.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott