Till Norrmejerier startsida
Ansjovisfyllda smördegsrullar

Ansjovisfyllda smördegsrullar

Mängd: ca 20 stycken

3/5
(30 röster)

Ingredienser

  • 2 plattor smördeg
  • 55 g ansjovisfiléer
  • 1 dl riven Västerbottensost®
  • 1 ägg till pensling
  • 2 msk sesamfrön, gärna svarta

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Lägg två plattor smördeg lite omlott på längden och kavla ut på mjölat bakbord till en tunn platta. Hacka ansjovisfiléerna och bred ut på smördegen, strö över osten. Rulla ihop till en rulle på längden. Skär i centimeter-tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda ca 10 min eller tills de fått fin färg.

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer