Till Norrmejerier startsida
Bakad potatis med ostfyllning

Bakad potatis med ostfyllning

En bakad potatis fylld med riven ost, kryddor och crème fraiche. Det blir så gott att köttet nästan känns onödigt. Välj själv om du vill servera potatisen som grönrätt med en sallad eller med en köttbit.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(63 röster)

Ingredienser

  • 4 stora bakpotatisar
  • 2 dl riven ost, gärna Västerbottensost®
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • salt, peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Baka potatisen i 1 timme eller tills den känns mjuk när man känner med en sticka. Skär av toppen och gröp ur potatisen. Vänd snabbt ihop inkråmet med ost, kryddor och crème fraiche. Lägg tillbaka inkråmet i potatisarna och håll varma till servering.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.