Till Norrmejerier startsida
Dinkelcrepes med champinjonfyllning

Dinkelcrepes med champinjonfyllning

Mängd: 4 portioner

4/5
(27 röster)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 5 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 100 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche Champinjon-Kantarell
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • 2 msk strimlad persilja

Gör så här

Blanda ägg, mjölk, dinkelmjöl och salt till en klimpfri smet. Smält smöret och rör ner det i smeten. Grädda pannkakor på båda sid-orna i en pannkakslagg.
Dela champinjonerna i mindre bitar. Finhacka löken. Stek champinjoner och lök i smör tills vätskan kokat bort och de har fått lite färg. Blanda i crème fraiche. Smaka av med salt och nymalen peppar. Sätt ugnen på 225°.
Fyll varje pannkaka med svampfyllning och rulla ihop till en crepe. Lägg i en smord ugnsfast form.
Strö över riven ost. Gratinera ca 5 minuter eller tills de fått fin färg. Strö över persilja.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.