Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 100 rökt skinka
  • Norrmejerier Smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Sås:

  • 1 liten gul lök
  • Smor
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 tsk körvel

Rösti:

  • 8-10 potatisar
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 3 dl riven lagrad ost, t ex Norrmejerier Präst® eller Västerbottensost
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • Norrmejerier Smör

Gör så här

Börja med röstin. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda med salt, peppar, ost och grädde. Smält smör i stekpanna, lägg i blandningen och platta till. Stek på medelvärme 5-10 min. Vänd kakan genom att stjälpa upp den på ett lock, klicka lite smör panna och låt kakan glida ner i igen. Stek ytterligare ca 5 min.
Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Skär skinkan i tärningar. Bryn filén i smör ca 2 min på var sida. Salta och peppra. Ta upp köttet. Fräs hastigt skinktärningarna. Ta upp dem.
Finhacka löken till såsen och fräs den mjuk i smör. Tillsätt tomatpuré, grädde och körvel. Lägg ner filén i såsen och strö skinkan över. Servera med rösti och sallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.