Till Norrmejerier startsida
Fläskfilé panerad med Västerbottensost

Fläskfilé panerad med Västerbottensost

När du väl lagat detta en gång, kommer du att göra det många fler gånger. För det här är nästan vanebildande gott.

3,5/5
(56 röster)

Ingredienser

  • 4 portioner ris
  • 1 kuvert saffran
  • 1 kg fläskfilé
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 100 g riven Västerbottensost
  • salt, peppar
  • lika delar Norrmejerier Smör och rapsolja

Gör så här

Koka riset tillsammans med saffran. Lägg upp mjöl i en djup tallrik. Knäck äggen i en annan djup tallrik. Rör ned osten i äggen och vispa så att gulan och vitan blandar sig. Hetta upp en stekpanna och lägg i en rejäl klick smör och lika mycket olja. Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor. Krydda på bägge sidor. Doppa skivorna först i mjöl, sedan i ägg- och oströran. Se till att det täcker noga. Stek dem sedan på inte alltför stark värme. Köttet måste hinna bli genomstekt och ostpaneringen får inte bli bränd. Servera direkt tillsammans med saffransris, stekta tomattärningar och en grön kvist.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.