Till Norrmejerier startsida
Frittata med räkor, Västerbottensost och grönsaker

Frittata med räkor, Västerbottensost och grönsaker

En lyxig äggrätt fylld med frestande läckerheter.

Mängd: 6-8 portioner på buffé

3,5/5
(3 röster)

Annons

Ingredienser

  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 250 g grön sparris
  • 1 gul lök, skivad
  • 200 g kokt färskpotatis
  • 6 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 150 g skalade räkor
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • 1 krm salt och svartpeppar från kvarn
  • 2 msk grovhackad dill

Gör så här

Smält smöret i en teflonpanna. Fräs sparris och skivad lök och låt det bli mjukt. Dela och vänd ner potatisen. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde i en bunke. Tillsätt räkor och Västerbottensost, smaka av med salt och peppar. Slå blandningen över grönsakerna i pannan. Låt den grädda klart ca 15 minuter på medelhög värme. Lägg upp på en skärbräda och skär i tårtbitar. Garnera med dill. Servera gärna med en fräsch grönsakssallad.