Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 450 g riven Västerbottensost
  • 1 msk maizenamjöl
  • salt och peppar

Gör så här

Gnid in fonduegrytan med en skalad och delad vitlöksklyfta. Häll i vinet och låt koka upp. Ta grytan från värmen, rör ner osten i vinet och tillsätt maizenamjölet utrört i lite vatten. Sätt tillbaka grytan på svag värme och rör hela tiden tills osten smält och det är en slät massa. Ställ fondeugrytan över en spritlåga. Servera med bitar av vitt bröd, grissini lindade med skinka, bitar av t ex paprika, blekselleri, cocktailtomater och champinjoner.

Tips:

Vintips: Morgon, Frankrike, 85:- Art nr 5106

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.