Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 kg potatis, gärna mandel
  • 2 äggulor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • ca 1 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • ca 600 g laxfilé salt och peppar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 150 g riven Västerbottensost®
  • 4 msk löj- eller sikrom
  • 2 finhackade rödlökar
  • 2 limefrukter
  • dill

Gör så här

Koka potatisen och pressa den. Rör ner äggulor och smör. Späd med grädde. Smaka av med salt och peppar. Skär laxfilén i 16 kuber. Salta och peppra. Smält smöret till såsen. Rör i vetemjöl och smulad buljongtärning. Späd med vatten, vin och grädde under vispning. Låt såsen koka ca 5 min. Sätt ugnen på 225°. Klicka i potatismoset längs ena långsidan av en ugnsfast form. Placera laxbitarna längs den andra långsidan. Häll på sås och strö över ost. Gratinera ca 15 min. Servera med löjrom hackad lök, limeklyftor och dill.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer