Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • 1 kg potatis, gärna mandel
  • 2 äggulor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • ca 1 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • ca 600 g laxfilé salt och peppar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 150 g riven Västerbottensost®
  • 4 msk löj- eller sikrom
  • 2 finhackade rödlökar
  • 2 limefrukter
  • dill

Gör så här

Koka potatisen och pressa den. Rör ner äggulor och smör. Späd med grädde. Smaka av med salt och peppar. Skär laxfilén i 16 kuber. Salta och peppra. Smält smöret till såsen. Rör i vetemjöl och smulad buljongtärning. Späd med vatten, vin och grädde under vispning. Låt såsen koka ca 5 min. Sätt ugnen på 225°. Klicka i potatismoset längs ena långsidan av en ugnsfast form. Placera laxbitarna längs den andra långsidan. Häll på sås och strö över ost. Gratinera ca 15 min. Servera med löjrom hackad lök, limeklyftor och dill.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.