Till Norrmejerier startsida
Renskav och shiitake med lingon, Västerbottensost och mandelpotatis

Renskav och shiitake med lingon, Västerbottensost och mandelpotatis

Mängd: 4 personer

3/5
(5 röster)

Ingredienser

Renskav:

  • 1 pkt fryst renskav
  • 3 msk Norrmejerier Smör
  • 150 g skivad shiitakesvamp
  • 2 st finhackade gula lökar
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 100 g lingon
  • 2,5 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 3 msk maizena
  • 100 g Västerbottensost

Mandelpotatispuré:

  • 600 g skalad mandelpotatis
  • 4 dl Norrmejerier Mjölk
  • 3 msk Norrmejerier Smör
  • salt och peppar
  • tillagningstid 30 minuter

Gör så här

Bryn renskaven fryst med smör, svamp och lök. Tillsätt vatten, kycklingbuljongtärning och lingon. Låt koka ihop något. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Red av grytan med en aning maizena. Koka potatisen mjuk under lock och koka upp mjölken vid sidan om. Pressa potatisen och rör ner smör och mjölk under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner Västerbottensost i renskaven vid servering.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.