Mängd: 4 portioner
Rödbetsbiffar:
Saffransrisotto:
Koka rödbetorna tills de är mjuka. Skala rödbetorna och riv dem på den grova sidan av rivjärnet. Blanda med ströbröd, ev vitlök och ett uppvispat ägg. Salta och peppra. Forma till små biffar och stek dem i smör på låg värme tills de fått fin färg och är genomstekta.
Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek den mjuk i smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt riset och låt fräsa en liten stund tills det är lite genomskinligt och glansigt.
Smula ner saffran och häll på vinet. Häll på lite buljong och låt koka in. Rör hela tiden med en träslev. Tillsätt buljongen lite i taget under omrörning och låt puttra in. Låt risotton koka i ca 20 minuter tills den är krämig och riset är mjukt med en liten kärna. Tillsätt osten och smaka av med salt och peppar.
Servera risotton med rödbets-biffarna, ruccolasallad samt en klick crème fraiche.