Till Norrmejerier startsida
Spenat- och ostfyllda smördegspiroger

Spenat- och ostfyllda smördegspiroger

Mängd: 12 stycken

3/5
(58 röster)

Ingredienser

  • 2 smördegsplattor
  • 250 g fryst bladspenat
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche Franska Örter
  • 1 dl riven Västerbottensost®
  • 2 krm malen muskotnöt
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Tina bladspenaten och blanda den med vitlök, crème fraiche och riven ost. Smaka av med muskot, salt och peppar. Kavla ut smördegen och skär upp vardera ark i 6 lika stora trekanter. Klicka ut krämen och vik in hörnen mot mitten. Pensla med ägg. Grädda i 15 min eller tills de har fått fin färg.