Till Norrmejerier startsida
Paj med sparris

Paj med sparris

Mängd: 4 portionsformar eller 1 stor form

4/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • 1 knippe färsk sparris
  • 3 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 50 g riven Västerbottensost®
  • salt och peppar

Gör så här

Kör kuber av smör och mjöl snabbt till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt vattnet och kör ytterligare ett par sekunder till en smidig deg. Tryck ut degen i portionsformar eller i en pajform. Låt stå svalt och vila i ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Vispa ihop ägg och vispgrädde, blanda med riven ost. Salta och peppra.
Skär av sparrisknopparna och skär stjälkarna i mindre bitar. Fyll pajskalen med sparris, spara knopparna och lägg dem överst. Häll över äggstanningen och grädda i ugn ca 25 minuter eller tills pajen stelnat och fått fin färg.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.