Till Norrmejerier startsida
Spenat- och purjopaté med fräsch tomatsallad

Spenat- och purjopaté med fräsch tomatsallad

Mängd: 4-6 portioner

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 2 purjolökar
  • 375 g fryst bladspenat
  • 1/2 tsk malen muskotnöt
  • 2 tsk salt
  • 5 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl riven Västerbottensost®
  • 6 gula tomater eller 1 ask gula cocktailtomater
  • 1 granatäpple
  • 1/2 dl bladpersilja
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 1 röd lök
  • 2 msk citronjuice
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smörj en aluminiumform. Skölj och separera alla purjolöksblad från varandra. Tina och krama vätskan ur spenaten. Blanda grädden med ägg, ost, och kryddor. Fyll botten på formen med purjolöksblad och fyll på med gräddblandning. Varva spenat och gräddblandning tills formen är fylld. Baka i vattenbad i cirka 1-11/2 timme. Låt patén svalna. Skär tomaterna i tjocka skivor och plocka ur kärnorna ur granatäpplet. Rensa chilin från kärnor och skär den och löken i tunna ringar. Lägg upp allt på ett fat och pressa över citron och ringla på lite olja. Salta, peppra och dekorera med bladpersilja.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.