Till Norrmejerier startsida

Jul dessert recept

Julen förknippas oftast med att vi träffar släkt och vänner och umgås över en god bit mat. När det traditionella julbordet är avklarat kan det vara gott att sitta ner och avnjuta en god dessert.

Det mest klassiska recept på en jul dessert är ris á la malta. Denna traditionella efterrätt gjord på risgrynsgröt, norrländsk vispgrädde och vaniljsocker är ett måste på mångas julbord. Vill du variera julbordet och införa en ny jul dessert finns det många bra recept att tillgå. En lingonparfait kan lagas i förväg och smakar bäst om den fått stå en stund i rumstemperatur innan den serveras. En enkel och smakrik jul dessert är färska fikon som gratineras med choklad och serveras varma eller ljumna. Fixa en modern efterrätt med klassiska julingredienser. En saffranspannacotta med smulade pepparkakor ger de traditionella smakerna i ny och modern tappning som kan serveras i små portionsglas eller varför inte i glöggkoppar. En jul dessert smakar alltid bra, oavsett om den är i klassisk tappning eller av modernt snitt.

29 jul dessert recept i alla kategorier.

Relaterade recept:

Bäst i test: Norrmejeriers laktosfria mjölk

Vi kan stolt konstatera att vår laktosfria Mellanmjölk är bäst i smaktest när norrlänningarna sagt sitt. Fler än 200 norrlänningar fick deltog vid provsmakningen. Vår produkt vann testet.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer