Till Norrmejerier startsida

Hjortron recept

Har du varit ute och plockat hinken full med härligt guldgula hjortron frågar du kanske dig vad du ska göra med alla bären. Förutom att de c-vitaminrika bären går att äta precis som de är med lite vispad närpoducerad grädde eller mjuk vaniljglass finns det en mängd olika recept som har bra förslag på hur man på bästa sätt tillreder hjortron.

Bären är väldigt tacksamma att koka sylt av och fördelen med kokt sylt är den varar länge om den förvaras på rätt sätt. Spara sommaren genom att koka sylt av dina egenplockade hjortron. Apelsiner passar väldigt bra tillsammans med hjortron. Smula några goda kex och blanda hjortron och skinnade apelsinklyftor med lite socker och avnjut som en god efterrätt. Dekorera ostbrickan med de gula bären eller servera dem tillsammans med varm camembert. Tänk igenom din meny och leta upp passande recept och förgyll måltiden med en efterrätt som innehåller nyplockade eller inhandlade hjortron.

43 hjortron recept i alla kategorier.

Relaterade recept:

Bäst i test: Norrmejeriers laktosfria mjölk

Vi kan stolt konstatera att vår laktosfria Mellanmjölk är bäst i smaktest när norrlänningarna sagt sitt. Fler än 200 norrlänningar fick deltog vid provsmakningen. Vår produkt vann testet.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer